Heeft u loden leidingen in uw woning?

Lood in het drinkwater brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, vooral bij zwangere vrouwen en jonge kinderen. Het is goed om te controleren of dit in uw woning het geval is.

Gezondheidsrisico’s loden leidingen

Sinds 1960 mogen er geen loden waterleidingen gebruikt worden. In oudere woningen zijn deze vaak nog aanwezig mits deze nog niet vervangen zijn. Lood in het drinkwater brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, vooral bij zwangere vrouwen en jonge kinderen. De hersenen ontwikkelen zich minder goed bij een verhoogde loodconcentratie in het bloed, het centrale zenuwstelsel wordt aangetast en er is meer risico op chronische nierziekte en hart- en vaataandoeningen bij volwassenen.

Onderzoek naar loden leidingen

U kent zelf controleren of u loden leidingen heeft maar wij kunnen ons goed voorstellen dat u deze moeilijk herkent en alsnog twijfelt. Er bestaan namelijk behoorlijk wat verschillende leidingen: koper, PVC, PP, etc.

Wij bieden de oplossing. Eén van onze bouwinspecteurs komt graag bij u inspecteren of er loden leidingen aanwezig zijn. Indien deze aanwezig zijn dan voert de inspecteur een watertest uit om het loodgehalte in uw water te testen.

 Uw water wordt in een geaccrediteerd laboratorium onderzocht
 U ontvangt een officieel laboratoriumcertificaat met een advies wat u moet doen
 De bouwinspecteur deelt zijn bevindingen op locatie. Indien gewenst ontvangt u een rapportage inclusief inspectiefoto’s

Delen:

MEER NIEUWS