Voorkom ongemakken, laat uw complex controleren!

Eerder deze maand zijn er 2 balkons ingestort van een appartementencomplex in Oudenbosch. Gelukkig raakte er niemand gewond. Helaas is het niet de eerste keer dat er een onveilige situatie ontstaat door gebrek aan onderhoud of te weinig inzicht in de staat van een pand of complex. In 2018 was het ook al raak met meerdere balkons aan een complex in Groningen.

Het is duidelijk dat het mede om veiligheidsredenen enorm belangrijk is om op de hoogte te zijn van de staat van een pand of complex. Vaak wordt er een meerjaren onderhoudsplan, ook wel MJOP genoemd, opgesteld om dit in kaart te brengen.

Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

Een meerjaren onderhoudsplan bevat een deskundig onderzoek van alle bouwkundige onderdelen die onderhoud vereisen aan uw pand. Dit kunnen alle onderdelen zijn van uw appartementencomplex, woontoren, bedrijfspand, sporthal of welk ander pand dan ook. Na het onderzoek op locatie volgt een gedetailleerd rapport. In dit meerjaren onderhoudsplan wordt een advies gegeven welke onderdelen op welke termijn onderhoud nodig hebben of vervangen moeten worden. De frequentie van dit onderhoud is ook verwerkt in de rapportage en wordt visueel weergegeven middels een grafiek en een kostenoverzicht.

Middelen reserveren voor gepland onderhoud

In het meerjaren onderhoudsplan wordt er een jaarlijkse financiële reservering gecommuniceerd die voldoende is om aan de onderhoudskosten te voldoen, een zogeheten kapitalisatie. Deze kan gebruikt worden om de hoogte van het reservefonds te bepalen. Deze dient u als VvE verplicht op orde te hebben.

Bij ons is het mogelijk om elke 1,2 of 3 jaar een update te laten uitvoeren. Eventuele mee- of tegenvallers worden in kaart gebracht en worden opnieuw verwerkt in het meerjaren onderhoudsplan. Hierdoor blijft uw onderhoudsplan actueel en kunt u met een stabiele reservering rekening houden.

Technisch beheer

Naast het in kaart brengen van het onderhoud van uw pand kunnen wij ook het gehele beheer voor u verzorgen. Door de inzet van onze vaste bouwpartners kan dit risicodragend worden uitgevoerd. Meerjaren onderhoudsplan aanvragen of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op.

Delen:

MEER NIEUWS