4 tips om een goed bouwkundig keurbureau te herkennen!

Onlangs publiceerde Vastgoedpro een artikel dat het voor consumenten lastig is om een goede keurder van een slechte keurder te onderscheiden. Wij kunnen ons dat goed voorstellen. In deze blog leggen we uit waar u een goede keurder aan kunt herkennen.

Kwaliteit bouwkundige keuring

Helaas zien wij zelf ook in de markt dat de kwaliteit van een bouwkundige keuring verschilt. De kennis en kunde van de bouwinspecteur, die gebreken van het pand dient te herkennen, ontbreekt regelmatig waardoor zaken over het hoofd worden gezien of verkeerd worden beoordeeld. Maar ook de bouwkundige rapportages verschillen sterk in de opmaak. De één is te summier en de ander is onoverzichtelijk waardoor gebreken alsnog niet duidelijk naar voren komen.

Wij voeren met enige regelmaat herinspecties uit omdat iemand niet genoeg vertrouwen heeft in het rapport dat is geleverd door een andere partij. Deze dubbele kosten zijn natuurlijk zonde en hier zit niemand op te wachten. Ons advies is dan ook om u eerst te verdiepen in de aanbieders van bouwkundige keuringen in uw regio. Zo voorkomt u een hoop gedoe achteraf.

Het herkennen van een goed bouwkundig keurbureau

  1. Met stip op 1 staat ons advies om ervaringen van anderen in te winnen. Want wie kan u beter vertellen hoe de dienstverlening is, dan iemand die de dienstverlening ook daadwerkelijk heeft ervaren? U kunt zowel online als offline reviews inwinnen. Online kunt u kijken naar onafhankelijke websites zoals Google, Klantenvertellen, Trustpilot etc. Offline kunt u in uw eigen sociale kring rondvragen wie al eerder een bouwkundig keuring heeft laten uitvoeren en wat de ervaring hierbij was. Ook kunt u uw makelaar of hypotheekadviseur om advies vragen. Zij hebben bijna dagelijks te maken met bouwkundige keuringen en kunnen deze ervaringen met u delen. Reviews op de website van de aanbieder zelf zijn vaak een stuk minder sterk omdat deze vaak door de aanbieder zelf zijn geplaatst.
  2. Is het bouwkundig keurbureau of de bouwinspecteur aangesloten bij een keurmerk? Bekende keurmerken zijn Vakkundig gekeurd en NRBI. Op de websites kunt u kijken welke keurbureau’s hierbij zijn aangesloten.
  3. Is er iets bekend over het opleidingsniveau van de bouwinspecteur? Vaak wordt er op de website het een en ander vermeld over cursussen en/of opleidingen van de bouwinspecteur(s). U kunt ook op zoek gaan naar registers zoals bijvoorbeeld Sertum, hier staan alle opgeleide inspecteurs in.
  4. Wat is de omvang van het keurbureau? Niet altijd, maar vaak wel zegt de omvang van een bureau veel over de professionaliteit hiervan. Een lang bestaand bureau heeft vaak een gedegen rapportmodel (welke ook volgens NHG-normen is), heeft ervaren bouwinspecteurs in dienst, kan u adviseren en snel een afspraak inplannen.

Waarom Jobse Groep inschakelen voor een bouwkundige keuring?

Reviews
Bouwinspecteurs Nederland is een merknaam van Jobse Groep. Dit is landelijk al bijna 13 jaar een bekende naam voor het uitvoeren van bouwkundige keuringen. Online kunt u vele ervaringen van voorgangers zien. Op Google scoren wij gemiddeld een 4,7/5 op basis van 145 beoordelingen. Op Klantenvertellen beveelt 97% ons aan en krijgen wij een 8,6/10 op basis van 766 beoordelingen.

Keurmerk
Daarnaast zijn wij aangesloten bij het keurmerk Vakkundig gekeurd. U bent verzekerd van heldere, begrijpelijke afspraken voor het uitvoeren van de bouwkundige keuring. Deze zijn namelijk opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond. Inmiddels wordt meer dan 50% van alle keuringen uitgevoerd onder dit keurmerk.

Opleidingen
Al onze bouwinspecteurs zijn bij ons in dienst. Wij werken niet met een flexibele schil van zzp’ers. Dit zorgt voor korte lijntjes en de waarborging van onze hoge kwaliteit. Onze bouwinspecteurs zijn IWI (Integraal Woning Inspecteur) opgeleid en ingeschreven in het Sertum register. Zo bent u verzekerd van een deskundige inspectie.

Omvang keurbureau
Wij bestaan bijna 13 jaar en voeren jaarlijks circa 5.000 bouwkundige keuringen en inspecties uit. Hierdoor hebben wij veel kennis en ervaring in huis. Ons bouwkundig rapport hebben wij zelf ontwikkeld en wordt als uitgebreid, overzichtelijk en zeer nuttig ervaren. Uiteraard voldoet deze ook aan de NHG normen. Naast de buitendienst (de bouwinspecteurs) hebben wij ook een professionele binnendienst. Onze commercieel medewerkers kunnen u adviseren en zorgen ervoor dat elke afspraak snel wordt ingepland.

Bouwkundige keuring aanvragen

Wilt u direct een bouwkundige keuring aanvragen? Dat kan eenvoudig en snel via ons aanvraagformulier. Heeft u eerst nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag.

Delen:

MEER NIEUWS

Energielabel of bouwkundige keuring aanvragen?