Inmeten volgens de NEN2580 en BBMI

Oppervlaktebepaling wordt uitgevoerd voor verschillende doeleinden, maar veelal voor de verkoop of verhuur van een pand. Een nauwkeurige meting hiervan is dan ook cruciaal. U wilt immers geen discussie over het aantal vierkante meters en de prijs die hierop is gebaseerd.

Oppervlaktebepaling volgens de NEN2580

De NEN2580 is een norm die in Nederland al jaren wordt gehanteerd voor het bepalen van oppervlakten en inhouden van panden. Deze norm beschrijft welke onderdelen worden meegenomen en toegewezen aan een bepaalde ruimte en welke niet. Want hoort die trapkast nu wel onder de oppervlakte van de gebruiks-ruimte of juist niet? En hoe zit het met die vliering? De NEN2580 zorgt voor duidelijke richtlijnen. Een meetrapport volgens de NEN2580 is dan ook zeer objectief.

Inmeten volgens de BBMI

BBMI staat voor Branchebrede meetinstructie. De benaming verklapt het al, dit is niet meer dan een instructie die in de branche onderling is afgesproken. Deze meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580 en geeft een praktische handleiding voor het meten van de gebruikersoppervlakte van woningen. Hier is verder geen wetgeving bij betrokken. De BBMI geeft dus aan hoe het inmeten gedaan dient te worden, niet over het resultaat zelf. Afwijkingen van 1% of minder zijn dan ook toegestaan (afhankelijk van het totale oppervlak).

Meetrapport aanvragen

Bij ons kunt u terecht voor zowel een NEN2580 meetrapport als een meetrapport volgens de BBMI. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt. U kunt ook direct een rapport aanvragen.

Delen:

MEER NIEUWS

Energielabel of bouwkundige keuring aanvragen?