Architectuur

Laat u
verrassen

De kunst en leer van het ontwerpen van bouwwerken, daarom ook wel Bouwkunst genoemd. Onze architecten luisteren goed naar uw wensen en zetten deze om in prachtige ontwerpen. Deze worden aan u gepresenteerd en waar nodig aangepast. Net zo lang totdat het plaatje, wat u voor ogen heeft, klopt.

Jobse Groep Architectuur nieuwbouw

Bouwkundig ontwerp

Een bouwkundig ontwerp bestaat uit een set tekeningen en specificaties die de details van het gebouw beschrijven. De tekeningen laten zien hoe het in de praktijk eruit komt te zien en hoe het wordt gebouwd. Afhankelijk van de omvang van het project en de wensen van de klant kan een bouwkundig ontwerp verschillen, maar in de basis bevat het vaak plattegronden, gevels, doorsneden, detailtekeningen en overige specificaties.

Interieur ontwerp

Een interieurontwerp is een gedetailleerd plan dat de indeling, stijl en sfeer van het interieur visualiseert. Vaak gaat dit samen met een moodboard en beschrijvingen van het materiaal dat gebruikt gaat worden. Tegenwoordig is het mogelijk om de ontwerpen bijna fotorealistisch te laten zien. De opdrachtgever krijgt zo een goed beeld van het eindresultaat, alvorens het project is gestart. Zo kunnen er nog belangrijke keuzes overwogen worden zodat het eindplaatje perfect is. Afhankelijk van de wen kan er bijvoorbeeld ook een verlichtingsplan in verwerkt worden.

Jobse Groep Architectuur nieuwbouw modern keuken
Kengetallenraming

Engineering

Een gebouw moet niet alleen mooi zijn, maar moet ook veilig zijn. Onder engineering valt het ontwerpen en plannen van de constructie van een gebouw. Dit betekent het berekenen van alle bijkomende belastingen, welke materialen en afmetingen hiervoor nodig zijn en het beoordelen van het haalbaarheid van het project. Engineering speelt dus een cruciale rol bij het bouwen of verbouwen van een gebouw om het huis veilig en functioneel te maken.

Werktekeningen

Werktekeningen zijn technische tekeningen waarop de plannen van de verbouwing of nieuwbouw tot in detail zijn uitgewerkt. Hier staat alle informatie in over de constructie, maatvoering, technische details en installaties. Deze tekeningen worden vaak gebruikt door ingenieurs, architecten, aannemers en bouwers. Goede werktekeningen helpen misverstanden en fouten voorkomen, waardoor vertraging wordt voorkomen.

Aannemersbegroting

Constructieberekeningen

In de constructieberekening staan gedetailleerde analyses over de sterkte en stabiliteit van constructies en/of bouwwerken. De ingenieur toetst of de constructie veilig is en of deze voldoet aan de relevante bouwvoorschriften en normen. Naast de analyses beschrijft de ingenieur zijn conclusie en eventuele aanbevelingen. Een constructieberekening is vaak een verplichting voor het verkrijgen van een vergunning en kan ook als bewijs gebruikt worden voor bijvoorbeeld verzekeringen.

Vergunningsaanvragen

Niet alles mag zomaar verbouwd of gebouwd worden, er gelden vaak bouwvoorschriften zoals het bestemmingsplan, de welstand en het Bouwbesluit. Mochten de werkzaamheden vergunning plichtig  zijn, dan dient er toestemming gevraagd te worden bij de gemeente of lokale overheid. De wet- en regelgeving is per gemeente verschillend. Afhankelijk van het project worden de juiste vergunningen aangevraagd. Indien de gemeente akkoord is worden de vergunningen verleend en kan er gestart worden met het project.

Renovatie Rotterdam - Brug

Contactformulier

Of bel ons direct op 076-5031896

TEKENWERK NODIG?

Bereken direct wat dit voor uw project kost.