BOUWKUNDIGE OPNAMESTAAT KEURING

Inhoud bouwkundige opnamestaat keuring

Het bouwkundige gedeelte is in het nieuwe taxatierapport veranderd. Het is de bedoeling dat de hypotheekverstrekker en de koper van de woning een duidelijker beeld krijgen over de bouwtechnische staat. De informatie over de staat van de woning wordt verwerkt in een zogeheten bouwkundige opnamestaat. Deze kan de taxateur zelf invoeren maar deze informatie is alsnog beperkt vergeleken met een volwaardig bouwkundig rapport. Ook vanuit het NRVT wordt dit duidelijk gecommuniceerd: de opnamestaat is geen vervanging voor een bouwkundig rapport.

Als koper van een woning doet u er alsnog goed aan om een volledig bouwkundig rapport te laten uitvoeren. Deze mag de taxateur toevoegen als bijlage aan het taxatierapport. Uiteraard kunt u voor deze bouwkundige keuring bij ons terecht.

Het nieuwe taxatiemodel
De bouwkundige opnamestaat is een onderdeel dat per 1 oktober 2021 toegevoegd wordt aan het taxatiemodel. Dit nieuwe taxatiemodel, genaamd Model Taxatierapport Woonruimte 2021, is voor alle taxateurs verplicht om te gebruiken.

Bouwkundige opnamestaat keuring voor het nieuwe taxatiemodel

Het is bij ons mogelijk om deze keuring uit te laten voeren. Met deze keuring krijgt u een kostenindicatie voor eventuele noodzakelijke herstelwerkzaamheden. Zo krijgen alle betrokken partijen een goed beeld welke onderhoudskosten er binnen 5 jaar globaal verwacht worden. Deze bouwkundige opnamestaat keuring wordt uitgevoerd door één van onze bouwinspecteurs. Zo heeft u de garantie dat de keuring door een deskundige wordt uitgevoerd.

Lees verder op deze pagina wat de verschillen zijn tussen deze beperkte keuring en een volwaardige bouwkundige keuring.

Een bouwkundige opnamestaat keuring is al mogelijk vanaf €189,- incl. btw.

Bouwkundige opnamestaat keuringBouwkundige keuring
BOUWKUNDIGE ELEMENTENElementen volgens NWWIAlle bouwkundige elementen volgens NL/SfB classificatie
GEBREKEN (VISUEEL)Alleen ernstigeVolledig
RAPPORTAGEBeperktUitgebreid bouwkundig rapport
VERWERKING RAPPORTZelf invullen/overnemenToevoegen als bijlage
ONDERHOUD5 jaar10 jaar (optioneel)
INSPECTIEFOTO'SNeeJa
VOCHTMETINGNeeJa
VERWARMINGINSTALLATIENeeJa
TOELICHTING OP RAPPORTVoor meerprijsJa
Vakkundig-Gekeurd-label
sertum

Aanvraagformulier

Of bel ons direct op +31 (0)76 503 1896