Vastgoedinventarisaties

Voorkom
verrassingen

Een nauwkeurige meting van uw vastgoed is cruciaal voor verschillende doeleinden. Zoals het bepalen van de waarde, het berekenen van belastingen en het waarborgen van naleving van bouwvoorschriften.

Bij Jobse Groep maken wij gebruik van verschillende technieken om uw vastgoed op correcte wijze te inventariseren en uit te werken.

Inmeten

Oppervlaktebepaling wordt uitgevoerd voor verschillende doeleinden, maar veelal voor de verkoop of verhuur van een pand. Een nauwkeurige meting hiervan is dan ook cruciaal. U wilt immers geen discussie over het aantal vierkante meters en de prijs die hierop is gebaseerd.

Daarnaast wordt het inmeten van een pand ook vaak aan het begin van een verbouwproject uitgevoerd, om de bestaande toestand in kaart te brengen.

Inscannen

Naast het inmeten van vastgoed, wordt een pand ook steeds vaker ingescand. Met speciale apparatuur wordt een gedetailleerde digitale weergave van een pand of bepaalde ruimtes gemaakt. Dit wordt ook wel 3D-scannen genoemd.

Deze digitale bestanden kunnen wij op allerlei manieren toepassen. Bijvoorbeeld voor het maken van nauwkeurige plattegronden of voor een interieurontwerp.

Jobse Groep Interieurontwerp keuken modern
Plattegronden

NEN2580

De NEN2580 is een norm die in Nederland al jaren wordt gehanteerd voor het bepalen van oppervlakten en inhouden van panden. Deze norm beschrijft welke onderdelen worden meegenomen en toegewezen aan een bepaalde ruimte en welke niet.

Want hoort die trapkast nu wel onder de oppervlakte van de gebruiks-ruimte of juist niet? En hoe zit het met die vliering? De NEN2580 zorgt voor duidelijke richtlijnen. Een meetrapport volgens de NEN2580 is dan ook zeer objectief.

BBMI

BBMI staat voor Branchebrede meetinstructie. De benaming verklapt het al, dit is niet meer dan een instructie die in de branche onderling is afgesproken. Deze meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580 en geeft een praktische handleiding voor het meten van de gebruikersoppervlakte van woningen. Hier is verder geen wetgeving bij betrokken.

De BBMI geeft dus aan hoe het inmeten gedaan dient te worden, niet over het resultaat zelf. Afwijkingen van 1% of minder zijn dan ook toegestaan (afhankelijk van het totale oppervlak).

Contactformulier

Of bel ons direct op 076-5031896