KIN Makelaars – Groot in de Brabantse regio

Met zeven kantoren in Noord-Brabant is KIN Makelaars de grootste zelfstandige makelaar in de regio. Eigenaar Knud Nelissen ziet de toekomst rooskleurig in, vooral ook in de omgeving van Gilze en Rijen, waar nog veel staat te gebeuren. Bij bouwtechnische keuringen en aanvragen voor energielabels maakt hij graag gebruik van de diensten van Jobse Groep, want net als bij KIN geldt bij hen: afspraak is afspraak.

“Na de middelbare school wilde ik niet nog drie of vier jaar een HBO-studie doen”, vertelt Knud Nelissen vanuit het makelaarskantoor in Rijen. “Toen ben ik met een vriend een paar maanden in Texas gaan werken. Eenmaal terug startte ik alsnog een makelaarsopleiding en liep vervolgens twee jaar stage in Johannesburg. In die harde leerschool heb ik het vak echt geleerd. Toen ik eenmaal in Breda in de makelaardij terechtkwam ontmoette ik makelaar Paul Kin.”

Geen dag hetzelfde

“Zo ben ik met hem in 2003 samengegaan. Ik zag namelijk wel potentie in de regio Gilze en Rijen. We hebben tien jaar succesvol samengewerkt, totdat Paul met pensioen ging. Het mooiste aan het makelaarsvak vind ik de variatie. Er is geen dag hetzelfde. We taxeren en verkopen bestaande bouw, bedrijfsmatig onroerend goed, nieuwbouw en het zoeken naar locaties voor het creëren van nieuwe woonbestemmingen. We hebben een eigen afdeling research & marketing dat goed kijkt naar potentiële locaties, doelgroepen, trends en behoeften. Daarmee kunnen we adviezen uitbrengen aan ontwikkelaars van nieuwbouwprojecten of transformatie van bestaande panden. Zo proberen we ervoor te zorgen dat het juiste product gerealiseerd wordt. Hier in Rijen wordt veel aandacht besteedt aan het station en snelfietspaden. Dat betekent dat er bij nieuwbouwappartementen misschien minder parkeergelegenheid nodig is dan de huidige norm. Daar houden we dan ook enquêtes voor zodat de gemeente daarop kan anticiperen.”

Normaal blijven doen

“In onze zeven kantoren in Brabant werken we met 43 - voornamelijk jonge - mensen. Dat helpt ons vooraan te lopen met nieuwe ontwikkelingen of werkwijzen. Samen hebben we bereikt dat we de grootste en meest verkopende makelaar van Brabant zijn. Dat is iets wat we niet per se hoog van de toren blazen, want we willen vooral normaal blijven doen. Ik denk dat dat ook het geheim van ons succes is, hoewel dat waarschijnlijk ook door onze proactieve houding komt. Mogelijk interessante woningen brengen we namelijk veelvuldig bij zoekenden onder de aandacht. En die hebben dan ook vaak weer een woning te verkopen. Dus als je daarmee aan tafel zit is de kans groot dat je mag verkopen.”

Afspraak is afspraak

“We zitten hier in een regio waar nog veel moet gebeuren en ook gaat gebeuren. Ik zie de toekomst dan ook rooskleurig in. Ook qua verduurzaming mag er nog wat gebeuren. Het keuren en aanvragen van energielabels is een van de diensten die we graag door Jobse Groep laten uitvoeren, en dan met name in de regio Breda, waar we ook gevestigd zijn. Loop ik door een woning en dat voelt niet helemaal goed? Dan adviseer ik de verkoper om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Daarmee voorkomen we dat de toekomstige koper met verrassingen geconfronteerd wordt en loopt de verkoper minder risico bij de verkoop. Ook zo’n bouwtechnische keuring verzorgt Jobse Groep dan veelal. Als een klant behoefte heeft aan professionele begeleiding van een verbouwing, dan weten we dat Jobse hen daar ook goed bij kan helpen. We kennen Marco Jobse al sinds 2008, 2009. Met zijn mensen werkt hij precies zoals wij dat zelf ook graag doen, en ook van partners verwachten. Zij zijn bijvoorbeeld erg snel met het aanleveren van rapporten, en bij Jobse Groep geldt: afspraak is afspraak, en dat is fijn!"

 

Heeft u als makelaar of vastgoedbeheerder ook behoefte aan een prettige samenwerking met bouwtechnische experts voor keuringen of energielabels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.